oktober 28, 2020

De Volkswagen ID.3 luidt een nieuw tijdperk in voor e-mobiliteit, uitgerust met Goodyear-banden

Volkswagen heeft de nieuwe ID.3 gelanceerd, het eerste voertuig van de Duitse fabrikant dat exclusief voor elektrische mobiliteit is ontwikkeld. In de woorden van Volkswagen zelf is dit een auto die “het begin van een nieuw tijdperk dat gekenmerkt wordt door e-mobiliteit” inluidt. De ID.3 is gebaseerd op het modulaire MEB-platform, het nieuwe 100% elektrische platform van de Volkswagen Groep, dat in de nabije toekomst zal leiden tot andere modellen.

Goodyear heeft goedgekeurde zomer- en winterbanden voor de ID.3 in de maten 18, 19 en 20 inch

“We zijn er erg trots op dat Volkswagen ervoor heeft gekozen om dit baanbrekende model uit te rusten met Goodyear-banden,” zegt Hans Vrijsen, Managing Director OE bij Goodyear EMEA, “Goodyear zet zich in voor de ontwikkeling van producten die de prestaties leveren die elektrische voertuigen nodig hebben. We werken samen met alle grote OEM’s aan elektrische en hybride mobiliteit en de helft van onze OEM-banden in Europa is bestemd voor EV’s en hybriden.

De nieuwe Volkswagen ID.3, die nu aan klanten in heel Europa wordt geleverd, zal Goodyear EfficientGrip Performance-banden hebben in de maten 215/55 R18, 215/50 R19 en 215/45 R20, naast de UltraGrip Performance- en UltraGrip Performance+-winterbanden in de maten 215/55 R18 en 215/50 R19.

De banden die op de Volkswagen ID.3 zijn gemonteerd, voldoen aan de hoge eisen van het beroemde automerk dankzij de geavanceerde eigenschappen die perfect geschikt zijn voor elektrische mobiliteit.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Goodyear’s EfficientGrip Performance is een leider in het high-performance segment. Het wordt gekenmerkt door een hoge kilometrage en een hoog niveau van remprestaties in zowel droge als natte omstandigheden.

Dankzij een aantal innovatieve eigenschappen kan de band deze uitzonderlijke eigenschappen bieden. De hoge elasticiteit en flexibiliteit van het loopvlak helpen de slijtage te verminderen. De lagere stijfheid van de rubbersamenstelling vergemakkelijkt het buigen van de blokken, wat samen met een groter aantal randen helpt bij het afvoeren van water op nat wegdek. Grotere profielblokken verhogen de stijfheid in de bochten, wat zorgt voor meer stabiliteit in droge noodgevallen.

Het UltraGrip Performance-gamma biedt een betere remwerking en grip voor bestuurders die op zoek zijn naar uitstekende prestaties in de winter. Dit gamma werd ontworpen voor auto’s met hoge prestaties en helpt hun prestaties te verbeteren in natte, droge, ijskoude of besneeuwde omstandigheden dankzij twee belangrijke technologie├źn.

Traction Protect-technologie die een nieuwe hars bevat die de vervormings- en vervormingsmogelijkheden van de band verbetert. Hierdoor kunnen de remkrachten worden verbeterd, wat zich vertaalt in een grotere grip. De Winter Grip technologie bevat een nieuw mengsel van compounds dat zorgt voor een betere rubberelasticiteit bij lage temperaturen, waardoor de grip op zowel sneeuw als ijs toeneemt.

Bovendien zijn de banden die op de Volkswagen ID.3 zijn gemonteerd, voorzien van SealTech, een afdichtingstechnologie die Goodyear’s nieuwste uitgebreide mobiliteitsoplossing is. SealTech dicht lekken met een diameter tot 5 mm in het loopvlak van de band af, wat zorgt voor uitstekende en evenwichtige rijprestaties.

Leave A Comment