Welkom bij Van Berkel Banden

TPMS

Sinds 1 november 2014 is elke nieuwe auto standaard voorzien van TPMS. Dit betekent dat meer dan twee miljoen auto’s in Nederland inmiddels dit bandenspanning-controlesysteem (TPMS) in hun auto hebben. Dit TPMS-systeem is een veiligheidssysteem. Het waarschuwt met een lampje op het dashboard als de bandenspanning in een of meer banden 20% te laag is of als de spanning in een band tot 1,5 bar is gedaald.

Het systeem signaleert een lekke band al ruim voordat je het zelf in de gaten hebt. Zodra het lampje brandt, moet je meteen op zoek gaan naar een veilige parkeerplek en je banden controleren. Heb je geen lekke band? Breng dan je banden zo snel mogelijk op de juiste spanning.

Direct een afspraak maken!

Direct TPMS

Direct TPMS

Bij een direct TPMS zit er in elke band een sensor die de spanning en temperatuur meet. De sensoren geven de gemeten spanning door aan de elektronica van het voertuig. De sensoren zijn van buitenaf niet te zien en zitten meestal direct achter het ventiel.

De kosten voor een set TPMS sensoren zijn gemiddeld € 275,- inclusief montage.

Indirect TPMS

Indirect TPMS

Een indirect TPMS heeft geen sensoren in de banden, maar gebruikt de software van de auto om de bandenspanning te berekenen, bijvoorbeeld het ESP of ABS.

Auto’s voorzien van een indirect TPMS systeem hebben geen TPMS sensoren nodig.

Wij streven naar 100% klanttevredenheid.

Wij streven naar 100% klanttevredenheid.

Persoonlijke aandacht voor u en uw auto.

Direct een afspraak maken!
  • Veelgestelde vragen

Afspraak maken voor nieuwe banden, velgen, uitlijnen of bandenwissel bij Van Berkel Banden

Hier kunt u via deze pagina online een afspraak maken voor het kopen van nieuwe banden, nieuwe velgen; balanceren; uitlijnen of bandenwissel van uw personenauto; lichte bedrijfswagen of camper tot 3500kg.

Maak een afspraak