Bel ons: 085-0068730
Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag 8:00 tot 17:00
Bel ons: 085-0068730
Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag 8:00 tot 17:00
EV-Banden kopen bij Van Berkel Banden Steenwijk2022-03-21T12:08:18+00:00

Welkom bij Van Berkel Banden Steenwijk

EV-Banden

EV Banden zijn banden met lage rolweerstand en een hoog draagvermogen. Bandenfabrikanten staan voor de uitdaging om banden te ontwikkelen die het immense koppel van een elektrische auto (EV) kunnen opvangen en tegelijkertijd het comfort, de duurzaamheid en de lage rolweerstand kunnen bieden die essentieel zijn in dit luxe segment van de automarkt.

Direct een afspraak inplannen!

Banden voor elektrische voertuigen

Banden voor elektrische voertuigen

EV-banden kopen voor Audi bij Van Berkel Banden Steenwijk

Bandennieuws EV Banden

Hankook iON: Gloednieuwe wereldwijde bandenfamilie voor elektrische voertuigen en het bevorderen van duurzame mobiliteit

In mei 2022 lanceert premium bandenfabrikant Hankook iON (spreek uit als /ai'on/), haar eerste bandenfamilie die speciaal is ontworpen voor elektrische voertuigen. Het bedrijf wil op deze manier een beslissende bijdrage aan de mobiliteitstransitie naar emissievrije voertuigen leveren door de bandenkeuze uit te breiden. Kenmerken van de nieuw ontwikkelde iON-familie zijn onder meer een verder verminderde rolweerstand, met name verlaagd afrolgeluid, en een hoge duurzaamheid. Vergeleken met conventionele banden betekent dit voor bestuurders van elektrische auto's meer actieradius per batterijlading en een aangename rijervaring in het algemeen. Bovendien zijn de nieuwe producten van Hankook iON speciaal ontworpen voor het hoge, direct beschikbare koppel van krachtige elektrische voertuigen. Meer actieradius per batterijlading en een stillere rit De producten van de iON-familie zullen bij de marktintroductie in eerste instantie in drie uitvoeringen verkrijgbaar zijn, in maten tussen 18 en 22 inch: in Europa vanaf mei 2022 het type Hankook Ventus iON [...]

By |maart 18, 2022|Categories: Autobanden, EV-banden, Hankook|0 Comments

Goodyear levert inzichten in het tunen van EV banden voor prestatiegerichte elektrische auto’s

EV banden voor elektrische voertuigen. Audi, Porsche en Tesla kiezen Goodyear voor snelste elektrische sedans Goodyear ontwikkelt specifieke technologieën voor krachtige elektrische auto's. Van de weg naar de race: Goodyear in de voorhoede van elektrisch racen. De toonaangevende prestaties van recente elektrische auto's laten zien dat de overstap naar elektrificatie niet alleen een einde maakt aan emissies, maar ook de lat hoger legt voor wat betreft pure acceleratie en onmiddellijke prestaties. Recente superlanceringen van toonaangevende fabrikanten als Audi en Porsche hebben de lijst met elektrische auto's die 100 km/u sneller kunnen dan veel traditionele supercars, nog verder uitgebreid. Voor Goodyear heeft dit spannende nieuwe uitdagingen met zich meegebracht voor het ontwerp en de ontwikkeling van EV-banden. Goodyear staat voor de uitdaging om banden te ontwikkelen die het immense koppel van een elektrische auto (EV) kunnen opvangen en tegelijkertijd het comfort, de duurzaamheid en de lage rolweerstand kunnen bieden die essentieel [...]

By |april 29, 2021|Categories: Autobanden, EV-banden, Goodyear|0 Comments

De Volkswagen ID.3 luidt een nieuw tijdperk in voor e-mobiliteit, uitgerust met Goodyear-banden

Volkswagen heeft de nieuwe ID.3 gelanceerd, het eerste voertuig van de Duitse fabrikant dat exclusief voor elektrische mobiliteit is ontwikkeld. In de woorden van Volkswagen zelf is dit een auto die "het begin van een nieuw tijdperk dat gekenmerkt wordt door e-mobiliteit" inluidt. De ID.3 is gebaseerd op het modulaire MEB-platform, het nieuwe 100% elektrische platform van de Volkswagen Groep, dat in de nabije toekomst zal leiden tot andere modellen. Goodyear heeft goedgekeurde zomer- en winterbanden voor de ID.3 in de maten 18, 19 en 20 inch "We zijn er erg trots op dat Volkswagen ervoor heeft gekozen om dit baanbrekende model uit te rusten met Goodyear-banden," zegt Hans Vrijsen, Managing Director OE bij Goodyear EMEA, "Goodyear zet zich in voor de ontwikkeling van producten die de prestaties leveren die elektrische voertuigen nodig hebben. We werken samen met alle grote OEM's aan elektrische en hybride mobiliteit en de helft van [...]

By |oktober 28, 2020|Categories: Autobanden, EV-banden, Goodyear|0 Comments

Aanbevolen merken EV-banden

Van Berkel Banden Steenwijk werkt samen met veel bandenfabrikanten. Veelal hebben wij ook rechtstreekse afspraken met deze autobandenmerken. Hierdoor kunnen we altijd de juiste EV-band leveren voor de beste prijs-kwaliteitverhouding! Hieronder hebben wij dan ook ons advies aan premiumbanden voor elektrische voertuigen vermeld.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte voor zomerbanden; 4-seizoenenbanden of winterbanden? Van Berkel Banden levert budgetbanden en premiumbanden. Vul dan onderstaand contactformulier in en wij bellen of mailen u z.s.m. terug!

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Veelgestelde vragen

Hieronder ziet u de meestgestelde vragen over autobanden, autovelgen en bandenservices

Wanneer kan ik de bandenspanning het beste controleren?2022-02-22T12:15:36+00:00

Controleer de bandenspanning bij voorkeur alleen wanneer de banden koud zijn. Om van koude banden te kunnen spreken moet er ten minste 2 uur niet gereden zijn of heel weinig en rustig. Heeft u toch al enkele kilometers afgelegd, houd er dan rekening mee dat er minstens 0,3 bar méér in de band moet dan de opgegeven adviesspanning. Verlaag de bandenspanning nooit wanneer de banden warm zijn. Dit veroorzaakt vaak een bandenspanning die beneden de adviesspanning komt. De bandenspanning moet in ieder geval per as altijd hetzelfde zijn. Vanzelfsprekend moet het ventiel voorzien zijn van een ventieldopje.

Waarom is een juiste bandenspanning belangrijk?2022-02-22T12:14:42+00:00

Hiervoor moet de bandenspanning correct zijn. Een te lage bandenspanning zorgt onmiddellijk voor minder stabiliteit, meer slijtage en een hoger brandstofverbruik. Bij een veel te lage bandenspanning kan de band zelfs oververhit raken en onherstelbaar beschadigd raken. Deze beschadigingen zijn niet altijd direct zichtbaar. Hierdoor kunnen levensgevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. De bandenspanning dient bij voorkeur om de 14 dagen gecontroleerd te worden, op zijn minst één keer per maand. Vergeet daarbij niet de bandenspanning van de reserveband. Ook voor aanvang van lange reizen dient u de bandenspanning te controleren.

Welke onderdelen zijn er te vinden op het nieuwe bandenlabel2022-02-22T12:13:16+00:00
 1. Rolweerstand/brandstofzuinigheid
  Bij een lagere rolweerstand wordt meer brandstof bespaard. De waarden A t/m E duiden het effect op het brandstofverbruik aan, respectievelijk van laag tot hoog.
 2. Grip op nat wegdek / remprestaties
  In de categorie ‘Grip op nat wegdek, ‘duiden de classificaties A t/m E de relatieve remafstanden aan – respectievelijk van kort naar lang – op een nat wegdek.
 3. Omgevingsgeluidsniveaus
  Het geluidsniveau buiten de cabine wordt gemeten in dB en wordt verdeeld in drie klassen, variërend van A tot C, waarbij A staat voor laag geluidsniveau en C voor hoge geluidsbelasting voor het milieu. N.B.: het externe geluidsniveau komt niet volledig overeen met het geluid in het interieur van de auto.
 4. Grip op sneeuw
  Indien van toepassing geeft het symbool ‘Three Peak Mountain Snowflake’ (ook wel 3PMSF genoemd) aan dat het product is geclassificeerd als een band voor gebruik onder zware sneeuwomstandigheden, in overeenstemming met strikte Europese wetgeving (R117). Alle winter- en allseason-banden van Vredestein zijn voorzien van de 3PMSF-markering.
 5. Grip op ijs*
  Op het bandenlabel van een band die voldoet aan de prestatienormen voor grip op ijs moet het pictogram ‘Ice Grip’ worden weergegeven.
Wat is er veranderd bij het nieuwe energielabel voor autobanden?2022-02-22T12:12:39+00:00
 • Voor elke type band is een QR-code opgenomen, met een koppeling naar het European Product Registry for Energy Labelling (EPREL), waarmee de gegevens op het label kunnen worden gevalideerd.
 • In het kader van de nieuwe regeling (downloadknop, zie bijgevoegde PDF) zijn ook labelstickers opgenomen voor truck- en busbanden (bandenklasse C1, C2 en C3).
 • Bandentype/model-identificatie is inbegrepen (= artikelnummer/EAN-code)
 • Daarnaast zijn er extra opties voor het invoegen van pictogrammen met betrekking tot zware sneeuwomstandigheden (3PMSF) en/of grip bij ijzige omstandigheden (alleen voor C1-banden).
 • Classificatie van rolweerstand en natte grip is van 7 klassen teruggebracht naar 5 klassen.
  • Klasse D is niet langer leeg (alleen C1- en C2-banden)
  • D is de nieuwe E
  • F en G worden samengevoegd tot E
 • Symbool voor geluidsgolven vervangen door classificatie A, B of C.

 

Waarom hebben we energielabels voor autobanden?2022-02-22T12:11:10+00:00

De EU heeft zich ten doel gesteld om de uitstoot van broeikasgassen door transport in 2050 met ten minste 60% te verlagen ten opzichte van 1990. Aangezien de sector transport verantwoordelijk is voor ongeveer 22% van de totale uitstoot van broeikasgassen in de EU, speelt het terugdringen van de CO2-uitstoot van de transportsector een belangrijke rol bij het realiseren van deze doelstellingen. Tegelijkertijd zal het label fabrikanten ertoe aanzetten om te innoveren, om ervoor te zorgen dat hun banden meedoen in de topklasse van de branche door ze zuiniger, veiliger en stiller te laten zijn.

Wij streven naar 100% klanttevredenheid.

Wij streven naar 100% klanttevredenheid.

Persoonlijke aandacht voor u en uw auto.

Direct een afspraak inplannen?
 • Veelgestelde vragen

Afspraak maken voor nieuwe banden, velgen, uitlijnen of bandenwissel bij Van Berkel Banden

Hier kunt u via deze pagina online een afspraak maken voor het kopen van nieuwe banden, nieuwe velgen; balanceren; uitlijnen of bandenwissel van uw personenauto; lichte bedrijfswagen of camper tot 3500kg.

Maak een afspraak
Ga naar de bovenkant