Welkom bij Van Berkel Banden

Balanceren

Bij Van Berkel Banden balanceren ze uw banden met professionele balanceer apparatuur van het merk Sice. Hiermee voorkomen we dat u de weg op gaat met een trillend stuur of snellere slijtage van uw banden. En dragen we dus samen bij aan een duurzamer milieu.

Met de allernieuwste balanceerapparatuur wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt met plakken zink. De banden moeten 100% in balans zijn met het wiel. Bij de kleinste trilling in het stuur adviseren wij de balans te laten controleren omdat dit nooit vanzelf over gaat.

Banden balanceren is belangrijk voor de rij-veiligheid van uzelf en andere weggebruikers.

Direct een afspraak maken!

Balans van de auto

Balans van de auto

De balans van de banden moet worden gecontroleerd als het stuur trilt of bij andere ongewenste trillingen of lawaai in de auto.

Het belang van de balans van de banden
Het balanceren van de banden is bedoeld om het gewicht van de velg en band in balans te brengen en moet na iedere montage van het wiel plaatsvinden.
Als banden niet goed uitgebalanceerd zijn, wordt de kans op trillingen en abnormale belasting verhoogd.

Wanneer u banden moet uitbalanceren? 
– Wanneer de band wordt vervangen.
– Wanneer de velg het balansgewicht verliest of wanneer dit verschuift.

De juiste balans bepalen
Om de band en velg in balans te brengen, wordt een balansgewicht aangebracht op de bepaalde plaats die lichter of zwaarder is dan gewenst.

Banden Balanceren

Banden Balanceren

De medewerkers van Van Berkel Banden Steenwijk zijn gespecialiseerd in het balanceren van je banden en wielen. Dit wordt uitgevoerd met hoogwaardige balanceer equipment.

19,50 incl. BTW* (per band/wiel)
* toeslag niet geleverde band  € 10,00
Bandenwissel voor leaserijders bij Van Berkel Banden Steenwijk

Balanceren banden voor leaserijders

Balanceren banden voor leaserijders

Ook kunnen klanten met een lease auto bij ons terecht. Wij hebben contractafspraken met de meeste leasemaatschappijen voor het wisselen van uw zomer- en/of winterbanden; leveren van nieuwe zomer- en/of winterbanden; balanceren van banden en reparatie van lekke of kapotte autobanden.  Wilt u weten of dit ook mogelijk is voor uw lease auto? Bel of mail dan gerust met ons.

Neem contact met ons op!

Wij streven naar 100% klanttevredenheid.

Wij streven naar 100% klanttevredenheid.

Persoonlijke aandacht voor u en uw auto.

Direct een afspraak maken!
  • Veelgestelde vragen

Afspraak maken voor nieuwe banden, velgen, uitlijnen of bandenwissel bij Van Berkel Banden

Hier kunt u via deze pagina online een afspraak maken voor het kopen van nieuwe banden, nieuwe velgen; balanceren; uitlijnen of bandenwissel van uw personenauto; lichte bedrijfswagen of camper tot 3500kg.

Maak een afspraak