Bel ons: 085-0068730
Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag 8:00 tot 17:00
Bel ons: 085-0068730
Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag 8:00 tot 17:00
Winterbanden voordelig kopen bij Van Berkel Banden Steenwijk2022-02-24T17:24:48+00:00

Welkom bij Van Berkel Banden Steenwijk

Winterbanden

Dalen de temperaturen tot onder de 7 graden Celsius, dan is het verstandig om winterbanden te (laten) monteren onder uw auto. Het rubber van autobanden wordt bij lagere temperaturen harder, waardoor zomerbanden bij koude weersomstandigheden hun optimale grip verliezen. Winterbanden hebben een andere samenstelling en profiel, zo zijn winterbanden voorzien van zachter rubber en profiel met lamellen. Ook in Nederland met de zachtere winters blijven winterbanden een goede keuze. Onder winterse omstandigheden, bij sneeuw en sneeuwmodder presteren winterbanden veel beter dan zomerbanden. Een winterband kun je herkennen aan het sneeuwvlok logo op de zijkant van de band. In sommige landen zijn winterbanden in de winter verplicht.

Bij 50 km/u staat u gemiddeld 8 meter eerder stil. Het standaard advies luidt “winterbanden onder de 7 graden Celsius.”

Direct een afspraak inplannen!

Winterbanden kopen

Winterbanden kopen

Zijn uw winterbanden aan vervanging toe? Kom dan snel naar bandenspecialist Van Berkel Banden in Steenwijk (Tuk)! Wij zijn de bandenspecialist van Steenwijk, Zuidveen, Giethoorn, Oldemarkt, Eesveen en omgeving! Onze professionals helpen u bij het vinden van de juiste band voor uw auto en uw rijgedrag. Wij leveren budgetbanden en premiumbanden. Maar ook banden met specifieke eigenschappen voor bepaalde voertuigen of bij uw rijstijl, zoals: EV-banden; runflatbanden; caravanbanden; camperbanden; aanhangwagenbanden enzovoorts. U bent bij ons verzekerd van een scherpe prijs voor de beste band.

Waarom winterbanden kopen - Van Berkel Banden Steenwijk

Waarom winterbanden?

Waarom winterbanden?

Er zijn heel wat redenen om winterbanden te kopen voor uw auto:

  1. De wetgeving: het is in een aantal koudere Europese landen verplicht om winterbanden te monteren.
  2. Betere prestaties: Winterbanden presteren beter bij koude temperaturen. Ze hebben een specifieke rubbersamenstelling die u de controle over uw auto helpt te bewaren op ijs en sneeuw. Zodra de temperatuur lager is dan 7°C, is het sterk aanbevolen om over te schakelen naar winterbanden.
  3. Meer grip op de weg: winterbanden hebben brede profielblokken en extra insnijdingen in het loopvlak. Dit zorgt voor meer tractie op winterse wegen, hellingen en sneeuw.
  4. Vertrouwen en controle: bestuurders die voor winterbanden kiezen, voelen zich extra veilig wanneer ze in winterse omstandigheden moeten rijden.
  5. Rendement: bij koude temperaturen slijten zomerbanden sneller dan winterbanden.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte voor zomerbanden; 4-seizoenenbanden of winterbanden? Van Berkel Banden levert budgetbanden en premiumbanden. Vul dan onderstaand contactformulier in en wij bellen of mailen u z.s.m. terug!

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Veelgestelde vragen

Hieronder ziet u de meestgestelde vragen over autobanden, autovelgen en bandenservices

Wanneer kan ik de bandenspanning het beste controleren?2022-02-22T12:15:36+00:00

Controleer de bandenspanning bij voorkeur alleen wanneer de banden koud zijn. Om van koude banden te kunnen spreken moet er ten minste 2 uur niet gereden zijn of heel weinig en rustig. Heeft u toch al enkele kilometers afgelegd, houd er dan rekening mee dat er minstens 0,3 bar méér in de band moet dan de opgegeven adviesspanning. Verlaag de bandenspanning nooit wanneer de banden warm zijn. Dit veroorzaakt vaak een bandenspanning die beneden de adviesspanning komt. De bandenspanning moet in ieder geval per as altijd hetzelfde zijn. Vanzelfsprekend moet het ventiel voorzien zijn van een ventieldopje.

Waarom is een juiste bandenspanning belangrijk?2022-02-22T12:14:42+00:00

Hiervoor moet de bandenspanning correct zijn. Een te lage bandenspanning zorgt onmiddellijk voor minder stabiliteit, meer slijtage en een hoger brandstofverbruik. Bij een veel te lage bandenspanning kan de band zelfs oververhit raken en onherstelbaar beschadigd raken. Deze beschadigingen zijn niet altijd direct zichtbaar. Hierdoor kunnen levensgevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. De bandenspanning dient bij voorkeur om de 14 dagen gecontroleerd te worden, op zijn minst één keer per maand. Vergeet daarbij niet de bandenspanning van de reserveband. Ook voor aanvang van lange reizen dient u de bandenspanning te controleren.

Welke onderdelen zijn er te vinden op het nieuwe bandenlabel2022-02-22T12:13:16+00:00
  1. Rolweerstand/brandstofzuinigheid
    Bij een lagere rolweerstand wordt meer brandstof bespaard. De waarden A t/m E duiden het effect op het brandstofverbruik aan, respectievelijk van laag tot hoog.
  2. Grip op nat wegdek / remprestaties
    In de categorie ‘Grip op nat wegdek, ‘duiden de classificaties A t/m E de relatieve remafstanden aan – respectievelijk van kort naar lang – op een nat wegdek.
  3. Omgevingsgeluidsniveaus
    Het geluidsniveau buiten de cabine wordt gemeten in dB en wordt verdeeld in drie klassen, variërend van A tot C, waarbij A staat voor laag geluidsniveau en C voor hoge geluidsbelasting voor het milieu. N.B.: het externe geluidsniveau komt niet volledig overeen met het geluid in het interieur van de auto.
  4. Grip op sneeuw
    Indien van toepassing geeft het symbool ‘Three Peak Mountain Snowflake’ (ook wel 3PMSF genoemd) aan dat het product is geclassificeerd als een band voor gebruik onder zware sneeuwomstandigheden, in overeenstemming met strikte Europese wetgeving (R117). Alle winter- en allseason-banden van Vredestein zijn voorzien van de 3PMSF-markering.
  5. Grip op ijs*
    Op het bandenlabel van een band die voldoet aan de prestatienormen voor grip op ijs moet het pictogram ‘Ice Grip’ worden weergegeven.
Wat is er veranderd bij het nieuwe energielabel voor autobanden?2022-02-22T12:12:39+00:00
  • Voor elke type band is een QR-code opgenomen, met een koppeling naar het European Product Registry for Energy Labelling (EPREL), waarmee de gegevens op het label kunnen worden gevalideerd.
  • In het kader van de nieuwe regeling (downloadknop, zie bijgevoegde PDF) zijn ook labelstickers opgenomen voor truck- en busbanden (bandenklasse C1, C2 en C3).
  • Bandentype/model-identificatie is inbegrepen (= artikelnummer/EAN-code)
  • Daarnaast zijn er extra opties voor het invoegen van pictogrammen met betrekking tot zware sneeuwomstandigheden (3PMSF) en/of grip bij ijzige omstandigheden (alleen voor C1-banden).
  • Classificatie van rolweerstand en natte grip is van 7 klassen teruggebracht naar 5 klassen.
    • Klasse D is niet langer leeg (alleen C1- en C2-banden)
    • D is de nieuwe E
    • F en G worden samengevoegd tot E
  • Symbool voor geluidsgolven vervangen door classificatie A, B of C.

 

Waarom hebben we energielabels voor autobanden?2022-02-22T12:11:10+00:00

De EU heeft zich ten doel gesteld om de uitstoot van broeikasgassen door transport in 2050 met ten minste 60% te verlagen ten opzichte van 1990. Aangezien de sector transport verantwoordelijk is voor ongeveer 22% van de totale uitstoot van broeikasgassen in de EU, speelt het terugdringen van de CO2-uitstoot van de transportsector een belangrijke rol bij het realiseren van deze doelstellingen. Tegelijkertijd zal het label fabrikanten ertoe aanzetten om te innoveren, om ervoor te zorgen dat hun banden meedoen in de topklasse van de branche door ze zuiniger, veiliger en stiller te laten zijn.

Wij streven naar 100% klanttevredenheid.

Wij streven naar 100% klanttevredenheid.

Persoonlijke aandacht voor u en uw auto.

Direct een afspraak inplannen?
  • Veelgestelde vragen

Afspraak maken voor nieuwe banden, velgen, uitlijnen of bandenwissel bij Van Berkel Banden

Hier kunt u via deze pagina online een afspraak maken voor het kopen van nieuwe banden, nieuwe velgen; balanceren; uitlijnen of bandenwissel van uw personenauto; lichte bedrijfswagen of camper tot 3500kg.

Maak een afspraak
Ga naar de bovenkant