Welkom bij Van Berkel Banden

Bandenspanning controle

De bandenspanning houdt direct verband met de veiligheid. Daarom moet de bandenspanning regelmatig gecontroleerd worden en is correct onderhoud van belang voor de levensduur van de banden. Banden zijn namelijk het enige contact tussen het voertuig en de weg. Een groot deel van de veiligheid hangt hier dus vanaf. Wilt u graag meer weten over de bandenspanning van uw auto? De bandenspecialisten van Van Berkel Banden adviseren u graag. Natuurlijk meten wij de spanning en brengen de spanning indien nodig gratis op de juiste bandenspanning.

Direct een afspraak maken!

Het belang van de bandenspanning

Het belang van de bandenspanning

De optimale luchtdruk in de band moet behouden blijven om de veiligheid, de rijeigenschappen, de levensduur van de band en de laagst mogelijke brandstofkosten te kunnen realiseren.

Het is bekend dat banden elke maand wel 0,7 bar aan druk kunnen verliezen. Derhalve is het belangrijk om de bandenspanning van alle banden ten minste eenmaal per maand, of voordat u aan een langere reis begint, te controleren.

Controle voor een optimale bandenspanning

Controle bandenspanning

Van Berkel Banden adviseert u om de bandenspanning eenmaal per maand te controleren.

De optimale bandenspanning voor uw band vindt u aan de binnenkant van het autoportier of in het instructieboekje van de auto (de sticker kan afhankelijk van het desbetreffende land op een andere plaats zitten).

De maximale bandenspanning staat op de zijwand van de band vermeld. Zorg dat de aangegeven bandenspanning niet overschreden wordt.

Wij streven naar 100% klanttevredenheid.

Wij streven naar 100% klanttevredenheid.

Persoonlijke aandacht voor u en uw auto.

Direct een afspraak maken!
  • Veelgestelde vragen

Afspraak maken voor nieuwe banden, velgen, uitlijnen of bandenwissel bij Van Berkel Banden

Hier kunt u via deze pagina online een afspraak maken voor het kopen van nieuwe banden, nieuwe velgen; balanceren; uitlijnen of bandenwissel van uw personenauto; lichte bedrijfswagen of camper tot 3500kg.

Maak een afspraak