Bel ons: 085-0068730
Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag 8:00 tot 17:00
Bel ons: 085-0068730
Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag 8:00 tot 17:00
Camperbanden kopen bij Van Berkel Banden Steenwijk2022-03-04T06:58:37+00:00

Welkom bij Van Berkel Banden Steenwijk

Camperbanden

Gaat u op reis? Of heeft u nieuwe camperbanden nodig? Of wilt u GRATIS een extra controle door onze bandenspecialisten? Kom dan snel langs bij ons! Van Berkel Banden levert voor elk type camper de juiste camperband! En helpen u daarmee veilig de weg op.

De camperbanden bepalen voor een groot deel het rijcomfort en de veiligheid van je camper. Bij het kopen van een camperbanden let je als eigenaar met name op het draagvermogen van de band en de productiedatum van de band, ook wel DOT-code genoemd. Dit laatste kan belangrijk zijn in sommige landen i.v.m. wetgeving en verzekering.

Direct een afspraak inplannen!

Camperbanden Tips

Camperbanden Tips

Controleer DOT-code

Het is belangrijk om te kijken naar de leeftijd van de banden. In het algemeen slijten camperbanden niet, maar raken ze verouderd. Ook wanneer je de camper niet vaak gebruikt, gaat de conditie van de banden achteruit door het zware gewicht dat ze dragen.

Een goede richtlijn is om na 5 à 6 jaar de banden jaarlijks te controleren door een bandenspecialist, want de veroudering of slijtage aan de band is soms niet te zien met het blote oog. Vergeet hierbij ook zeker niet het reservewiel te controleren. Na 10 jaar wordt het sterk aangeraden om alle banden te vervangen.

Controleer bandenspanning

Het is noodzakelijk om zelf regelmatig de bandenspanning te controleren. Hierbij is het zaak om de spanning niet te laag, maar ook niet te hoog te hebben. Een te lage bandenspanning rijdt misschien lekkerder, maar je vergroot hiermee wel de kans op een klapband en de camper verbruikt meer brandstof. Een te hoge bandenspanning zorgt voor minder rijcomfort. Daarnaast verkort een verkeerde spanning de levensduur van de banden.

Controleer draagvermogen

De loadindex of het draagvermogen is bepalend voor hoeveel gewicht je banden mogen dragen. Om te weten of de loadindex van de banden bij jouw camper past, kun je dat opzoeken in een loadindex tabel.

Rijd niet met verschillende banden

Het is onverstandig om bijvoorbeeld met winterbanden en zomerbanden tegelijkertijd te rijden. Dit maakt een camper moeilijk te besturen. Maak dus een keuze welke seizoensband het beste past bij uw vakanties.

Camperbanden goedkoop kopen doe je bij Van Berkel Banden Steenwijk

Aanbevolen merken Camperbanden

Van Berkel Banden Steenwijk werkt samen met veel bandenfabrikanten. Veelal hebben wij ook rechtstreekse afspraken met deze autobandenmerken. Hierdoor kunnen we altijd de juiste camperband leveren voor de beste prijs-kwaliteitverhouding! Hieronder hebben wij dan ook ons advies voor banden voor campers vermeld.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte voor zomerbanden; 4-seizoenenbanden of winterbanden? Van Berkel Banden levert budgetbanden en premiumbanden. Vul dan onderstaand contactformulier in en wij bellen of mailen u z.s.m. terug!

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Veelgestelde vragen

Hieronder ziet u de meestgestelde vragen over autobanden, autovelgen en bandenservices

Wanneer kan ik de bandenspanning het beste controleren?2022-02-22T12:15:36+00:00

Controleer de bandenspanning bij voorkeur alleen wanneer de banden koud zijn. Om van koude banden te kunnen spreken moet er ten minste 2 uur niet gereden zijn of heel weinig en rustig. Heeft u toch al enkele kilometers afgelegd, houd er dan rekening mee dat er minstens 0,3 bar méér in de band moet dan de opgegeven adviesspanning. Verlaag de bandenspanning nooit wanneer de banden warm zijn. Dit veroorzaakt vaak een bandenspanning die beneden de adviesspanning komt. De bandenspanning moet in ieder geval per as altijd hetzelfde zijn. Vanzelfsprekend moet het ventiel voorzien zijn van een ventieldopje.

Waarom is een juiste bandenspanning belangrijk?2022-02-22T12:14:42+00:00

Hiervoor moet de bandenspanning correct zijn. Een te lage bandenspanning zorgt onmiddellijk voor minder stabiliteit, meer slijtage en een hoger brandstofverbruik. Bij een veel te lage bandenspanning kan de band zelfs oververhit raken en onherstelbaar beschadigd raken. Deze beschadigingen zijn niet altijd direct zichtbaar. Hierdoor kunnen levensgevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. De bandenspanning dient bij voorkeur om de 14 dagen gecontroleerd te worden, op zijn minst één keer per maand. Vergeet daarbij niet de bandenspanning van de reserveband. Ook voor aanvang van lange reizen dient u de bandenspanning te controleren.

Welke onderdelen zijn er te vinden op het nieuwe bandenlabel2022-02-22T12:13:16+00:00
 1. Rolweerstand/brandstofzuinigheid
  Bij een lagere rolweerstand wordt meer brandstof bespaard. De waarden A t/m E duiden het effect op het brandstofverbruik aan, respectievelijk van laag tot hoog.
 2. Grip op nat wegdek / remprestaties
  In de categorie ‘Grip op nat wegdek, ‘duiden de classificaties A t/m E de relatieve remafstanden aan – respectievelijk van kort naar lang – op een nat wegdek.
 3. Omgevingsgeluidsniveaus
  Het geluidsniveau buiten de cabine wordt gemeten in dB en wordt verdeeld in drie klassen, variërend van A tot C, waarbij A staat voor laag geluidsniveau en C voor hoge geluidsbelasting voor het milieu. N.B.: het externe geluidsniveau komt niet volledig overeen met het geluid in het interieur van de auto.
 4. Grip op sneeuw
  Indien van toepassing geeft het symbool ‘Three Peak Mountain Snowflake’ (ook wel 3PMSF genoemd) aan dat het product is geclassificeerd als een band voor gebruik onder zware sneeuwomstandigheden, in overeenstemming met strikte Europese wetgeving (R117). Alle winter- en allseason-banden van Vredestein zijn voorzien van de 3PMSF-markering.
 5. Grip op ijs*
  Op het bandenlabel van een band die voldoet aan de prestatienormen voor grip op ijs moet het pictogram ‘Ice Grip’ worden weergegeven.
Wat is er veranderd bij het nieuwe energielabel voor autobanden?2022-02-22T12:12:39+00:00
 • Voor elke type band is een QR-code opgenomen, met een koppeling naar het European Product Registry for Energy Labelling (EPREL), waarmee de gegevens op het label kunnen worden gevalideerd.
 • In het kader van de nieuwe regeling (downloadknop, zie bijgevoegde PDF) zijn ook labelstickers opgenomen voor truck- en busbanden (bandenklasse C1, C2 en C3).
 • Bandentype/model-identificatie is inbegrepen (= artikelnummer/EAN-code)
 • Daarnaast zijn er extra opties voor het invoegen van pictogrammen met betrekking tot zware sneeuwomstandigheden (3PMSF) en/of grip bij ijzige omstandigheden (alleen voor C1-banden).
 • Classificatie van rolweerstand en natte grip is van 7 klassen teruggebracht naar 5 klassen.
  • Klasse D is niet langer leeg (alleen C1- en C2-banden)
  • D is de nieuwe E
  • F en G worden samengevoegd tot E
 • Symbool voor geluidsgolven vervangen door classificatie A, B of C.

 

Waarom hebben we energielabels voor autobanden?2022-02-22T12:11:10+00:00

De EU heeft zich ten doel gesteld om de uitstoot van broeikasgassen door transport in 2050 met ten minste 60% te verlagen ten opzichte van 1990. Aangezien de sector transport verantwoordelijk is voor ongeveer 22% van de totale uitstoot van broeikasgassen in de EU, speelt het terugdringen van de CO2-uitstoot van de transportsector een belangrijke rol bij het realiseren van deze doelstellingen. Tegelijkertijd zal het label fabrikanten ertoe aanzetten om te innoveren, om ervoor te zorgen dat hun banden meedoen in de topklasse van de branche door ze zuiniger, veiliger en stiller te laten zijn.

Wij streven naar 100% klanttevredenheid.

Wij streven naar 100% klanttevredenheid.

Persoonlijke aandacht voor u en uw auto.

Direct een afspraak inplannen?
 • Veelgestelde vragen

Afspraak maken voor nieuwe banden, velgen, uitlijnen of bandenwissel bij Van Berkel Banden

Hier kunt u via deze pagina online een afspraak maken voor het kopen van nieuwe banden, nieuwe velgen; balanceren; uitlijnen of bandenwissel van uw personenauto; lichte bedrijfswagen of camper tot 3500kg.

Maak een afspraak
Ga naar de bovenkant