Welkom bij Van Berkel Banden

Bandenwissel

Voor uw eigen veiligheid en die van andere weggebruikers is het wisselen van zomer- en winterbanden verstandig. Doordat de temperaturen de laatste jaren verschuiven is het moeilijk aan te geven wanneer u voor de bandenwissel een afspraak moet maken. Als de temperatuur in het voorjaar gemiddeld weer boven de 7 graden Celsius komt, adviseren wij de winterbanden te wisselen voor zomerbanden. U kunt kiezen de zomerbanden van de velg te halen en er winterbanden op te plaatsen. Ook kunt u kiezen voor een set winterbanden met eigen velgen. In eerste instantie is dit duurder, maar u kunt dit vrij snel terugverdienen doordat het wisselen o.a. minder tijd vergt.

Direct een afspraak maken!

Veiliger onderweg door bandenwissel

Veiliger onderweg door bandenwissel

Winterbanden en zomerbanden zijn elk voorzien van speficieke eigenschappen om zo veel mogelijk grip te bieden onder de betreffende weers- en seizoensomstandigheden. Extra veilig onderweg dus, maar er is één ding waarmee u rekening moet houden: verwissel op tijd uw banden van winterbanden naar zomerbanden en vice versa! Dit komt de grip op de weg ten goede en draagt ook bij aan minder bandenslijtage.

Bij 7 graden of lager is een winterband veiliger dan een zomerband. Hij heeft dan bijvoorbeeld een kortere remweg. Maar boven de 7 graden heeft de winterband juist nadelen: dan heeft de band een hogere slijtage bijvoorbeeld.

Wielenwissel bij Van Berkel Banden Steenwijk

Wielen wisselen

Wielen wisselen

Een winter- naar zomerbandenwissel of vice versa bestaat bij Van Berkel Banden uit het balanceren en monteren van de wielen aan de auto. Een bandenwissel kost qua tijd ongeveer 30 minuten. Wij vinden het belangrijk dat uw banden altijd gebalanceerd worden. Dit zorgt voor maximaal rijcomfort en voorkomt trillingen in het stuur en de ophanging van de auto. Daarnaast bespaart een gebalanceerde band ook op slijtage.

52,50 incl. BTW (per 4 banden)

Banden wisselen

Banden wisselen

Een winter- naar zomerbandenwissel of vice versa bestaat bij Van Berkel Banden uit het demonteren, monteren en het balanceren. Een bandenwissel kost qua tijd ongeveer 45 minuten tot een uur. Wij vinden het belangrijk dat uw banden altijd gebalanceerd worden bij de- en montage. Dit zorgt voor maximaal rijcomfort en voorkomt trillingen in het stuur en de ophanging van de auto. Daarnaast bespaart een gebalanceerde band ook op slijtage.

79,- incl. BTW (per 4 banden)
Bandenwissel voor leaserijders bij Van Berkel Banden Steenwijk

Bandenwissel voor leaserijders

Bandenwissel voor leaserijders

Ook kunnen klanten met een lease auto bij ons terecht. Wij hebben contractafspraken met de meeste leasemaatschappijen voor het wisselen van uw zomer- en/of winterbanden; leveren van nieuwe zomer- en/of winterbanden en reparatie van lekke of kapotte autobanden.  Wilt u weten of dit ook mogelijk is voor uw lease auto? Bel of mail dan gerust met ons.

Neem contact met ons op!

Wij streven naar 100% klanttevredenheid.

Wij streven naar 100% klanttevredenheid.

Persoonlijke aandacht voor u en uw auto.

Direct een afspraak maken!
  • Veelgestelde vragen

Afspraak maken voor nieuwe banden, velgen, uitlijnen of bandenwissel bij Van Berkel Banden

Hier kunt u via deze pagina online een afspraak maken voor het kopen van nieuwe banden, nieuwe velgen; balanceren; uitlijnen of bandenwissel van uw personenauto; lichte bedrijfswagen of camper tot 3500kg.

Maak een afspraak