maart 19, 2022

Hankook Ventus-banden voor eerste montage aangebracht op de VW Golf GTI-, Golf R- en Tiguan R-modellen

Premium bandenfabrikant Hankook, al vele jaren een leverancier van Volkswagen, rust nog eens drie modellen van de autofabrikant uit Wolfsburg uit met haar banden. De Ultra-High-Performance-bandenprofielen (UHP) Ventus S1 evo 3 zullen worden gemonteerd op de Golf GTI en Golf R, en Ventus S1 evo 2 SUV of evo 3 SUV op de Tiguan R.

Bandenfabrikant Hankook rust nog eens drie Volkswagen-modellen uit met Ultra-High-Performance-producten

“De banden die op de Volkswagen Golf GTI, Golf R en Tiguan R worden gebruikt, zijn ook ideaal voor dagelijks gebruik, waardoor ons portfolio voor eerste montage verder wordt uitgebreid. Dit laat opnieuw zien hoe breed het scala van onze producten is, die zijn ontworpen om aan de meest uiteenlopende eisen te voldoen,” aldus Klaus Krause, hoofd van het Hankook European Development Center. “We hebben er met name de nadruk op gelegd dat de banden sportiviteit perfect combineren met het comfort dat nodig is voor intensief dagelijks gebruik.”

Sportmodellen Golf GTI, Golf R en Tiguan R rollen van de lijn, uitgerust met Hankook Ultra-High-Performance-banden

De bijzonder sportieve R-variant van de Tiguan wordt exclusief uitgerust met de Ventus S1 evo 3 SUV met een wielmaat van 21 inch. De Ventus S1 evo 2 SUV, die al vele prijzen heeft gewonnen van de Europese vakmedia, is beschikbaar voor de 20 inch wielmaat. Beide SUV-profielen bieden een succesvolle combinatie van dynamische respons op hoog niveau, comfort en grip op een nat wegdek, vooral in uitdagende omstandigheden.

19 inch Ventus S1 evo 3-banden gemonteerd op beide VW Golf-modellen

De Ventus S1 evo 3 is uitgerust met een zeer sterke hielkern, die in combinatie met de versterkte zijwand zorgt voor een hoge rij- en richtingsstabiliteit, evenals stuurprecisie. Deze kenmerken ondersteunen een sportief en dynamisch rijgedrag, wat vooral gunstig is voor de high-performance Golf GTI- en R-modellen. Bovendien verminderen het bijzonder lichte rayonkarkas en het gebruik van een speciaal aramidecomposietmateriaal in het bandgebied ongewenste toename van de rolomtrek tot 60 procent, zelfs bij zeer hoge snelheden, in vergelijking met voorheen veelgebruikte materialen. Dit heeft ook een positief effect op de rijstabiliteit en stuurprecisie. Het speciale loopvlakmateriaal maakt gebruik van hoogwaardige natuurlijke harsen en zorgt voor de nodige grip, evenals uitstekende tractie en remprestaties op zowel een droog als een nat wegdek.

De VW Tiguan R wordt geleverd met 20 inch Ventus S1 evo 2 SUV-banden of optioneel met 21 inch Ventus S1 evo 3 SUV-banden

Hankook bandenmatenoverzicht voor de VW Golf GTI, VW Golf R en VW Tiguan R
Formaat Model Profiel
235/35R19 91Y VW Golf GTI, VW Golf R Hankook Ventus S1 evo 3
255/40R20 101Y XL VW Tiguan R Hankook Ventus S1 evo 2 SUV
255/35R21 98Y XL VW Tiguan R Hankook Ventus S1 evo 3 SUV

Leave A Comment