oktober 18, 2018

Hankook Kinergy AS EV banden voor elektrische personenwagens zijn bekroond met de IDEA Award 2018

De banden voor elektrische personenauto’s van Hankook zijn bekroond met de IDEA Award 2018

De EV-banden van Hankook van de volgende generatie, de Kinergy AS ev, werd als finalist bij de International Design Excellence Awards (IDEA) bekroond. De Kinergy AS ev combineert de vooruitstrevende technologie voor een bijzonder stil rolgeluid met een verbeterd rijgedrag en comfort. De band werd bekroond voor het innovatieve design.

Neu-Isenburg/Duitsland, 18 oktober 2018 –– De Kinergy AS ev van Hankook, een EV-band uit de tweede generatie, is bij de dit jaar gehouden International Design Excellence Awards (IDEA) in de categorie Automotive & Transport bekroond.

Met haar futuristische conceptbanden kwam Hankook in de afgelopen jaren bij de International Design Excellence Awards telkens weer overtuigend voor de dag – in 2015 won de bandenfabrikant brons en een eerste plaats, in 2017 bereikte Hankook de finale. Voor de eerste keer won Hankook nu de prijs voor een product voor de massa.

De Kinergy AS ev onderscheidt zich o.a. door een bijzonder stil rolgeluid, dat speciaal voor elektrische voertuigen is geoptimaliseerd. Het comfort, de rijprestaties en handling van de Kinergy AS ev zijn daarbij vergelijkbaar met High-Performance-banden voor personenauto’s. Het op stroomcircuits lijkende blokdesign van de Kinergy AS ev en het voor elektrische voertuigen aangepaste ontwerp van de wangen zorgen onder uiteenlopende omstandigheden voor een verbeterde aerodynamica en optimaal rijgedrag.

Er werden meerdere technologieën voor het verminderen van lawaai toegepast. Zo integreert Hankook Tire bijvoorbeeld een technologie om bepaalde geluidsfrequenties, die tijdens het rijden ontstaan, te reduceren. En er werd gebruik gemaakt van een aramide-hybride gordel om de vervorming van de profielblokken bij het veranderen van richting te minimaliseren. Deze functie draagt er toe bij dat het wegcontact en de rijstabiliteit duidelijk verbeterd konden worden.

Met de erkenning door de IDEA 2018 is Hankook Tire onderscheiden voor haar designfilosofie en haar mogelijkheden voor de vormgeving van de mobiliteit van de toekomst. Hankook Tire zal deze strategie voortzetten, zodat zij ook in de toekomst de innovatieleider van de bandenindustrie te blijven.

De door de Industrial Design Society of America georganiseerde IDEA 2018 is een prestigieuze designprijs en geldt naast de “iF DESIGN AWARD” en de “Red Dot Design Award” als een van de drie wereldwijd belangrijkste designprijzen. Om het beste design uit te kiezen worden verschillende elementen zoals designinnovatie, gebruikerservaringen en nut, maatschappelijke verantwoordelijkheid, esthetiek enz. beoordeeld.

Leave A Comment