maart 18, 2022

Hankook iON: Gloednieuwe wereldwijde bandenfamilie voor elektrische voertuigen en het bevorderen van duurzame mobiliteit

In mei 2022 lanceert premium bandenfabrikant Hankook iON (spreek uit als /ai’on/), haar eerste bandenfamilie die speciaal is ontworpen voor elektrische voertuigen. Het bedrijf wil op deze manier een beslissende bijdrage aan de mobiliteitstransitie naar emissievrije voertuigen leveren door de bandenkeuze uit te breiden. Kenmerken van de nieuw ontwikkelde iON-familie zijn onder meer een verder verminderde rolweerstand, met name verlaagd afrolgeluid, en een hoge duurzaamheid. Vergeleken met conventionele banden betekent dit voor bestuurders van elektrische auto’s meer actieradius per batterijlading en een aangename rijervaring in het algemeen. Bovendien zijn de nieuwe producten van Hankook iON speciaal ontworpen voor het hoge, direct beschikbare koppel van krachtige elektrische voertuigen.

Meer actieradius per batterijlading en een stillere rit

De producten van de iON-familie zullen bij de marktintroductie in eerste instantie in drie uitvoeringen verkrijgbaar zijn, in maten tussen 18 en 22 inch: in Europa vanaf mei 2022 het type Hankook Ventus iON S met zomerprofiel en vanaf september 2022 de Hankook Winter i*cept iON voor het winterseizoen De band Hankook Ventus iON A komt als vierseizoensversie beschikbaar voor de Noord-Amerikaanse markt. Verdere specifieke productontwerpen zitten in de pijplijn.

Efficiënt, nieuw ontwikkeld product beschikbaar in de maten 18 t/m 22 inch vanaf mei 2022

Sanghoon Lee, president van Hankook Tire Europe: “Met de introductie van deze nieuwe ev-bandenserie speelt iON in op de stijgende vraag naar elektrische voertuigen en de behoefte aan geschikte ev-banden, die ook vervangen zullen moeten worden. Met een verbeterde actieradius per batterijlading, zal deze nieuwe generatie banden helpen om de efficiëntie van elektrische voertuigen in het dagelijks gebruik verder te optimaliseren.”

Drie designs voor premium EV’s – voor zomer, winter en all-season

Volgens prognoses van de informatiedienst IHS Markit zal het wereldwijde aandeel van batterijaangedreven elektrische auto’s in de totale autoverkoop jaarlijks met 36,6 procent toenemen, van het huidige marktaandeel van 6,4 procent tot 29,5 procent in 2028. Omdat banden van Hankook iON het mogelijk maken om meer kilometers per batterijlading te rijden in vergelijking met standaardbanden, kunnen ze ook een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot van het wegverkeer.

Technologieoverdracht tussen elektrische autosport en de weg
Als een van ’s werelds toonaangevende Original Equipment Manufacturers voor elektrische voertuigen van premium automerken heeft Hankook haar expertise in dit veeleisende segment al vele malen bewezen. Voor elektromobiliteit geoptimaliseerde banden van Hankook worden nu al door Audi, BMW, Porsche, VW en andere toonaangevende merken gebruikt voor nieuwe auto’s. Vanaf het seizoen 2022/2023 zal de fabrikant van premium banden als leverancier in de wereld van de elektrische autosport, zoals aangesteld door de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA), ook laten zien welke technische expertise op het gebied van duurzaamheid en high-performance mobiliteit zij in huis heeft.

De nieuwe iON-banden voldoen dankzij een uitgebreide reeks technische maatregelen aan de hoge eisen die dagelijks aan EV-banden worden gesteld (EV = Elektrisch Voertuig). In het bijzonder heeft Hankook de hogere voertuigmassa van elektrische voertuigen – veroorzaakt door het aanzienlijke gewicht van de tractie WEG batterijen – gecompenseerd met een groter draagvermogen. Zo gaan ultra-sterke aramidevezels vervormingskrachten effectief tegen die veroorzaakt worden door het bijzonder hoge koppel van elektrische voertuigen. Ook het loopvlakmateriaal, een verbinding met een hoog aandeel natuurlijke hars, zorgt voor een uitmuntende duurzaamheid en verminderde slijtage. Een ander bijzonder kenmerk van deze nieuwe verbinding is het hoge aandeel natuurlijke oliën. Dit maakt iON-producten niet alleen in het algemeen duurzamer, maar heeft ook een positief effect op het aantal kilometers dat met de banden kan worden gereden.

Geoptimaliseerde geluidsniveaus
Een ander ontwikkelingsdoel was om zo stil mogelijke banden te maken. De Hankook sound absorber™ technologie in combinatie met het specifieke loopvlakprofiel van iON-producten vermindert het geluid in het interieur aanzienlijk. Het geluidsniveau kan grofweg de helft lager zijn dan bij conventionele banden. Het biedt extra comfort met betrekking tot de algehele rijervaring in elektrische voertuigen.

Klaus Krause, hoofd van het Hankook Tire Europe Technical Center in Hannover, Duitsland: “We zijn bijzonder trots dat de nieuwe Hankook iON-zomerband bijvoorbeeld een A/A/A-beoordeling heeft gekregen op het EU-bandenlabel. Dit komt overeen met het beste resultaat op het gebied van rolweerstand, grip op nat wegdek en bandengeluid.”

Leave A Comment