november 5, 2020

Hankook brengt een nieuwe vierseizoenenband op de markt onder het merk Laufenn

Bandenmaker Hankook heeft een vierseizoenenband voor personenwagens en kleine tot middelgrote SUV’s toegevoegd aan het aanbod banden van het merk Laufenn. De toevoeging is deel van de constante wereldwijde uitbreiding van Hankook met haar tweede merk Laufenn dat in 2015 op de markt kwam. De volledig nieuwe Laufenn G FIT 4S zal aanvankelijk beschikbaar zijn op de Europese markt in de populaire maten van 13 tot 18 inch.

Premium bandenmaker Hankook kondigt aan dat een nieuwe vierseizoenenband voor personenwagens en kleine tot middelgrote SUV’s wordt toegevoegd aan het aanbod van het merk Laufenn. De Laufenn G FIT 4S heeft kenmerken als brede aquagroeven en  Innovatieve Silica Compound Technologie met hoge gripwaardes om veilig rijden te garanderen tijdens de wisselende temperaturen die regelmatig optreden in Europa. Met haar tweede merk Laufenn biedt Hankook Tire klanten een scala moderne auto- en SUV-banden die op maat gemaakt zijn voor verschillende levensstijlen en een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding bieden. De nieuwe Laufenn G FIT 4S is ontwikkeld voor prijsbewuste autoeigenaren die veilig willen reizen in alle seizoenenwaardoor twee keer per jaar wisselen van banden om diverse redenen vermeden kan worden.

‘Ons merk Laufenn zal verder ontwikkeld worden en we breiden het productaanbod nauwkeurig, waar nodig en op basis van de vraag van de markt uit,’ legt Sanghoon Lee uit, directeur van Hankook Tire Europe. ‘De toevoeging van een nieuwe Laufenn vierseizoenenband voor personenwagens en SUV’s is het resultaat van de toenemende populariteit van dit segment, vooral in Centraal- en West-Europa.’

Het gebruik van Innovatieve Silica Compound Technologie met hoge gripwaardes \ van de volledig nieuwe Laufenn G Fit 4S, gecombineerd met de geavanceerde mengtechnologie van Hankook, biedt een betrouwbare mate van grip tijdens het hele jaar vooral op natte wegen en wegen die bedekt zijn met smeltende sneeuw. Het V-vormige profielontwerp heeft brede aquagroeven die groter worden in de richting van de buitenste schouder. Als gevolg hiervan gaat de afvoer van water en smeltende sneeuw sneller, waardoor het risico op slippen door water of smeltende sneeuw zo klein mogelijk is.

Het brede stalen gordelpakket en uitgebalanceerde karkascontour van de Laufenn G Fit 4S zorgen voor een veilige rit en goed rijgedrag. Dit gecombineerd met een high-hardness hiel vulling voor een nauwkeurige stuurreactie, resulteert in goede prestaties op droog wegdek. Een naadloze nul-graden verbetert het rijgedrag en slijtagebeeld van het profiel en helpt om het contactvlak van de band met de weg te vergroten, zelfs bij hoge snelheden. De enkelvoudige hieldraad is versterkt op de nieuwe Laufenn vierseizoenenband om voor elasticiteit en stabiliteit te zorgen voor een vlekkeloze rit. In elkaar grijpende profielblokken zorgen voor grotere blokstijfheid, voor goede stabiliteit op zowel natte als droge omstandigheden.

Semi-groeven zijn in diverse hoeken over het profiel verspreid om de profielrandeffecten te vergroten onder alle omstandigheden, waaronder ook tijdens verschillende stuurhoeken. Lineaire 3D-profielgroeven over het midden van het profiel van de band bevorderen de prestaties, vooral op besneeuwde wegen, zonder tekort te doen aan de blokstabiliteit voor goede prestaties op droge wegen. Profielgroeven met 2D-golven in het schoudergebied ondersteunen tractie en remmen op sneeuw en ze kunnen tegelijkertijd in elkaar grijpen tijdens het maken van bochten op droog wegdek.

De nieuwe Laufenn G FIT 4S is gecertificeerd met de 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) markering, zoals gebruikelijk voor vierseizoenenbanden op Europese wegen. De G Fit 4S zal in eerste instantie in Europa op de markt komen in de maten van 13 tot 18 inch, in profielbreedten van 155 tot 235 mm en aspect-ratio’s van 80 tot 40, vooral in de versie voor Extra Load in de snelheidsindex van T tot Y.

Leave A Comment