september 30, 2021

Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 wint all-season test Auto Bild

Goodyear heeft meer All-Season testoverwinningen dan eender welk ander merk dan ook.[1] De nieuwe Vector 4Seasons Gen-3 zet deze traditie voort. Deze week werd hij bekroond met testoverwinningen door het prestigieuze Duitse tijdschrift Auto Bild (nummer 39-2020) en door Tyre Reviews, de toonaangevende bron van onafhankelijke bandeninformatie in de wereld.

Het All Season-bandensegment breidt zich snel uit, nadat het de afgelopen vijf jaar in heel Europa met ongeveer 21 procent is gegroeid.[2] Het is ook een segment waar automobilisten hoge verwachtingen hebben en een product eisen dat goed uitgebalanceerd is en prestaties kan leveren onder alle weg- en weersomstandigheden.[3]

De redactie van Auto Bild heeft de Vector 4Seasons Gen-3 uitgeroepen tot all-season winnaar, waarbij de “overtuigende prestaties van de band in alle weersomstandigheden” worden benadrukt. Dynamisch rijgedrag op sneeuw, in natte en droge omstandigheden. Zeer goede winterprestaties en een hoge kilometrage”. Auto Bild heeft de band ook de prestigieuze “EcoMaster”-titel toegekend als erkenning voor zijn toonaangevende prestaties in de categorieën kilometerstand, rolweerstand en prijs/kilometrageverhouding.

Jon Benson, eigenaar en tester van Tyre Reviews, kroonde de Vector 4Seasons Gen-3-testwinnaar in de 17″ All Season-bandentest van 2020 met als conclusie: “De nieuwe Goodyear Vector 4Season Gen-3 wint in zijn eerste test en bewijst daarmee het meest afgeronde vermogen van alle all-season banden te hebben.”[4].

“Het is geweldig om te zien dat het Vector 4Seasons Gen-3 product zo snel na de introductie op de markt wint. We zijn vooral blij dat we worden erkend door prestigieuze publicaties zoals Auto Bild en Tyre Reviews,” zegt Mike Rytokoski, Chief Marketing Officer voor Goodyear Europe.

Acht keer over de hele wereld

Het ontwikkelen van All-Season-banden is een van de grootste uitdagingen voor bandenmonteurs. Het vereist de ontwikkeling van een zomer- en winterband tegelijkertijd. Dit betekent dat het nieuwe product moet worden getest onder een breed scala aan weers- en wegomstandigheden voordat het op de markt wordt gebracht.

Goodyear gebruikt hiervoor het hele jaar door testcircuits over de hele wereld. “Al met al lopen de testrijders een echte marathon omdat ze ongeveer 320.000 kilometer achter het stuur van de testvoertuigen afleggen. In een dergelijk ontwikkelingsproject lopen ze in totaal acht keer rond de wereld. Bovendien zijn er zo’n 36.000 engineering-uren en 3.800 laboratoriumtests nodig om het gewenste prestatieniveau van de nieuwe band te bereiken,” legt Alexandre Scharis, Technical Project Manager for Winter and All-Season, Consumer EMEA bij Goodyear, uit.

Drie innovaties in één band

Het resultaat van dit nauwgezette ontwikkelingsproces is de Vector 4Seasons Gen-3’s, een All-Season band die drie belangrijke technologieën combineert die zorgen voor een optimale balans van prestatiecriteria in besneeuwde, natte en droge omstandigheden.

Ten eerste zorgt de Snow Grip Technology voor een betere grip op sneeuw.[5] Ten tweede resulteert de Dry Handling Technology van de band onder andere in vijf procent betere remprestaties op droog wegdek in vergelijking met de vorige generatie van de band.[6] Ten slotte behoudt de band dankzij de Aqua Control Technology het indrukwekkende niveau van de weerstand tegen aquaplaning van zijn voorganger, zelfs als de profieldiepte afneemt.

“Goodyear heeft aanzienlijk geïnvesteerd om het beste nog beter te maken met de nieuwste generatie van onze bekroonde Vector 4Seasons-bandenreeks”, vervolgt Rytokoski, “We hebben niet alleen een product met uitgebalanceerde prestaties geleverd, maar door gebruik te maken van onze ervaring met duurraces bieden we een betere waarde voor coureurs die zullen profiteren van een 14% verbetering van het aantal kilometers[7] en 6% verbetering van de energie-efficiëntie[8] ten opzichte van de vorige generatie van de band”.

Lees HIER het volledige interview met Alexandre Scharis, Technical Project Manager for Winter and All-Season, Consumer EMEA bij Goodyear.

 

[1] Gebaseerd op 41 beoordelingen in tijdschriften van november 2013 tot september 2020, uitgevoerd door 16 van de toonaangevende en onafhankelijke Europese bandenmagazines. De berekening is gebaseerd op het aantal Goodyear-testoverwinningen in de All-Season-categorie ten opzichte van alle geteste concurrenten. Meer informatie vindt u op: https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/legal-disclaimer-test-claims.html

2] ETRMA, EDW & GFK 2016-2020
Het hele seizoen IPSOS-studie in december 2019…

4] https://www.tirereviews.co.uk/Article/2020-Tire-Reviews-All-Season-Tire-Test.html 

[5] Interne test, maat 205/55R16 91V op VW Golf.

[6] Interne test, maat 205/55R16 91V op VW Golf.

[7] Interne test. Bandenmaat 205/55 R16 94V bij VW Golf.

[8] Gebaseerd op de interne rolweerstandstest. Bandenmaat 205/55 R16 94V.

Leave A Comment